Do’s & Don’ts

Om zo lang mogelijk van uw kunstnagels te genieten is het erg belangrijk deze goed te verzorgen! Hier een paar do’s & dont’s over hoe u dat kunt doen:

 

1. Masseer uw nagelriemen minimaal 2x per dag in met verzorgende nagelriemolie

2. Gebruik voor het verwijderen van nagellak altijd nagellakremover zonder aceton.

3. Gebruik op de kunstnagel nóóit nagelverharder.

4. Wanneer u de kunstnagel wilt gaan lakken gebruik dan altijd eerst een base coat.

5. Werk met de toppen van uw vingers, of met de zijkanten van uw duim en wijsvinger.

6. Schoonmaakmiddelen kunnen de kunstnagels beschadigen. Draag daarom altijd huishoudhandschoenen, dit geldt ook voor als u in de tuin gaat werken.

7. 3 tot 5 dagen voordat u uw nagels laat nabehandelen geen nagelriemolie meer gebruiken, dit om te voorkomen dat uw natuurlijke nagels te veel olie opnemen waardoor bij een nabehandeling de kunstnagels niet goed zullen hechten.

8. Om mooie verstevigde nagels te behouden is het belangrijk om tijdig de nagels bij te laten werken. Uw nagels blijven gewoon doorgroeien onder de kunstlaag en door te lang te wachten met de nabehandeling vergroot u de kans op breken en het beschadigen van uw natuurlijke nagel.

9. U mag uw kunstnagels nooit knippen! Doet u dit wel dan zullen ze  zeker barsten. U kunt ze beter vijlen. Let op dat u dit niet te hardhandig doet, vraag uw nagelstyliste om uitleg.

10. Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw eigen nagels af! De natuurlijke nagels zullen hierdoor ernstig beschadigen en dun worden. Laat uw kunstnagels altijd vakkundig verwijderen door uw nagelstyliste.

11. Laat de nagels na ongeveer 3 a 4 weken nabehandelen. Dit omdat de natuurlijke nagel gewoon doorgroeit. Uiteindelijk zullen de nagels te lang worden en verliest de versteviging zijn kracht waardoor de nagels kunnen afbreken!

12. Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook goed de onderkanten schoon te maken/houden. Dit is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Schoonhouden gaat het makkelijkst met een (oude) tandenborstel en wat tandpasta. Doe dit nooit met een scherp voorwerp, hierdoor kan het hyponichium (aanhechting nagel en huid) beschadigen en is de kans op een infectie aanwezig.

13. Het is belangrijk om te weten dat gel een materiaal is dat 24 uur nodig heeft om volledig uit te harden. Hierdoor is het onverstandig om handelingen uit te voeren waarbij de nagels intensief gebruikt worden. De eerste 24 uur na het zetten van de kunstnagels daarom niet met schoonmaakmiddelen werken, de afwas niet doen zonder handschoenen om lifting te voorkomen. De kunstnagels hebben deze tijd nodig om het uithardingproces/hechting te voltooien.

Aanbieding

sfn-tafeltehuur-1 sfn-pos-vacature-a4 sfn-pos-make-up-a3-def sfn-pos-voeten sfn-cadeaubon sfn-pos-a3-aanb

Slideshow